Η ερώτηση του Αντιπροέδρου Μπάιντεν που δεν απάντησε ο Τσίπρας

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε χθες στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, στο προσφυγικό, στην ελληνοαμερικανική συνεργασία με έμφαση στις επενδύσεις, στα ενεργειακά, στο Κυπριακό και στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Λίγα λεπτά πριν τις δυο το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι προσήλθαν στο δωμάτιο όπου ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι δυο άντρες μπήκαν στην αίθουσα και περίμεναν τους φωτογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Κάποιος από τους συνεργάτες του Αμερικανού Αντιπροέδρου, του ανέφερε να κινηθεί προς τα αριστερά, κάτι που έκανε με ιδιαίτερη ευκολία, όπως είπε, υπονοώντας -για τους μη γνωρίζοντες τα αμερικανικά πολιτικά πράγματα- ότι δεν είναι Ρεπουμπλικάνος, άρα ούτε δεξιός.

Τη στιγμή που ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, σύμφωνα με το «www.mignatiou.com», δημοσιογράφος του περιοδικού Atlantic, Steve Clemons ρώτησε τον κ. Τσίπρα, αν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχουν «κλειδώσει» την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν απάντησε -προφανώς και να μην κατάλαβε την ερώτηση.

Εκείνη την στιγμή παρενέβη ο κ. Μπάιντεν και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ρωτήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό «εάν του αρέσει ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος». Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, όπως περιγράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, υπέβαλε την ερώτηση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός χωρίς να δώσει απάντηση ούτε αυτή την ερώτηση.