Σε απεργία πείνας ο Μιχελογιαννάκης

Στο πλευρό των Σύρων, που ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, στέκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος πήρε την απόφαση να ξεκινήσει απεργία πείνας μαζί τους.

Ο βουλευτής Ηρακλείου με σύνθημά του «σπάστε τους καναπέδες» επιδιώκει να αφυπνίσει τους πολίτες σχετικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, ώστε να γίνουν πιο ενεργοί.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα και τόνισε ότι  ενισχυτική πιστωτική γραμμή που συζητά η χώρα προϋποθέτει άλλο ένα μνημόνιο.

O κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε σχετικά: «Μέσα σ΄αυτό το έγκλημα η Πολιτεία αφήνει ασχολίαστη τη δήλωση Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου το οποίο σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα το προφυλάσσουν με απαγόρευση διαδηλώσεων. Αδυνατώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως βουλευτής, να καταλάβω και να συναινέσω στα παραπάνω. Αποφάσισα λοιπόν για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για να ενεργοποιήσω τον κόσμο να κάνει σύνθημα το: «Σπάστε τον καναπέ», να ξεκινήσω απεργία πείνας με τους Σύρους»