"Άδειασμα" Τριανταφυλλίδη από Φίλη

«Προσωπικές θέσεις που σε καμία περίπτωσΥμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας» χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, τις απόψεις περί επιβολής διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση, όπως διατυπώθηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδη σε άρθρο του.

Εξάλλου, ο κ. Φίλης, σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

«Ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μέλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει», σημειώνει.