Τίμερμανς: Παραμένουν υψηλές οι ροές προσφύγων από Τουρκία προς Ελλάδα

Παρότι έχει ήδη περάσει ενάμισης μήνας από τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για τη μείωση των προσφυγικών ροών, ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου παραμένει υψηλός, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρανς Τίμερμανς. Ο αξιωματούχος, που βρίσκεται στην Τουρκία, τόνισε ότι οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα θα πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν.

«Οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί στην Ελλάδα, καθώς φτάνουν μεταξύ 2.000 -3.000 άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι αυτή τη στιγμή» ανέφερε, όπως σημειώνει το ethnos.gr, ο κ. Τίμερμανς από την Τουρκία μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Χώρας Βόλκαν Μποζκίρ.

«Ο στόχος είναι να μειωθούν οι ροές των 2.000-3.000 ημερησίως… Αλλά είμαστε μαζί και θα εργαστούμε από κοινού για αυτό» τόνισε ο κ. Τίμερμανς. Στις 29 Νοεμβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν την Άγκυρα με τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Οι πιέσεις για εμφανή αποτελέσματα από Ευρωπαϊκής πλευράς έχουν αρχίσει να εντείνονται, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα συμβεί. Ο κ. Μποζκίρ, όμως, ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές σταματούν καθημερινά 500 μετανάστες που προσπαθούν να  ταξιδέψουν παράνομα προς την Ελλάδα.