Στα χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη η ηγεσία της ΝΔ (upd)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ. «Με καταμετρημένο το 70% ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 51% και ο κ. Μεϊμαράκης 49%. Έχουν ενσωματωθεί περίπου το 50% των τμημάτων του Λεκανοπεδίου. Θέλω να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αύριο» δήλωσε, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, επιβεβαιώνοντας και τυπικά την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Β. Μεϊμαράκης τηλεφώνησε, ήδη, στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναγνωρίζοντας την νίκη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Επίσης ανήρτησε tweet με το οποίο ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ είχε προηγηθεί συγχαρητήριο τηλεφώνημα και του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΝΔ. Ό,τι και αν ψήφισαν τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση. Τώρα ξεκινάει η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού επισκέφτηκε τον πατέρα του, επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού, στη συνέχεια μετέβη στο κεντρικό εκλογικό του κέντρο όπου έγινε δεκτός με πανηγυρισμούς. Χαρακτήρισε ακόμη φίλο του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσε και σημείωσε ότι θα τον χρειαστεί δίπλα του ως πολύτιμο συνεργάτη. «Θα προχωρήσουμε μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τα 400.000 μέλη του κόμματος», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του.

μητσοτάκης.

«Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε. ‘Ολοι μαζί θα νικήσουμε», αναφέρει, με ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής της Ν.Δ. και αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ροή των αποτελεσμάτων δείχνει τάση για περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας καθώς ενσωματώνονται σταδιακά τα μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του αουτσάιντερ έναντι του φαβορί, μια μεγάλη ανατροπή από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη που μπορεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία αλλά και γενικότερα.

Τα συγχαρητήριά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έσπευσαν να εκφράσουν σειρά στελεχών της ΝΔ, αρχής γενομένης από τους δύο πρώην ανθυποψηφίους του, κκ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, αλλά και στελέχη από το Ποτάμι, συμπεριλαμβανομένου του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και η Ένωση Κεντρώων δια του προέδρου της Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισημαίνει, «τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών». Σε ανακοίνωση από την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζεται ότι «εάν το πράξει αυτό, θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και μάλιστα χαρακτηρίστηκε από μεγαλύτερη του αναμενόμενου προσέλευση, η οποία κυμάνθηκε λίγο παρακάτω από τη συμμετοχή του α’ γύρου.