«Ανοιγμα» Πιτσιόρλα στην κεντροαριστερά

Σε επανασυσπείρωση καλεί ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση», πραγματοποιώντας ένα άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι γαλάζιες κάλπες, από το αποτέλεσμα των οποίων θα δρομολογηθεί σειρά εξελίξεων.

Ο κύριος Πιτσιόρλας – εκφραστής του εκσυγχρονιστικού ρεύματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κρατώντας το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, μιλώντας στα Νέα, τίθεται υπέρ του σχηματισμού του νέου μεγάλου προοδευτικού πόλου που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ.

Η Κεντροαριστερά είναι ο χώρος που αναμένεται να διεκδικήσει δυναμικά ο ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν, όπως εκτιμά. Σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο τονίζει ο κύριος Πιτσιόρλας.

Μάλιστα αντιτίθεται ανοιχτά στις δηλώσεις και τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις με «ξεπούλημα των ασημικών», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα διεθνές φαινόμενο που δεν αφορά μόνο οικονομίες αδύναμες ή υπό καθεστώς Μνημονίου.

Η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο κύριος Πιτσιόρλας. Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους λέει ο Πιτσιόρλας.

Πηγή: skai.gr