Μαξίμου: «Συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα πριν από κάθε διαπραγμάτευση»

Σκληρή απάντηση στον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις δηλώσεις του ότι ” η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες και όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί” έδωσαν σήμερα συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι έκαναν λόγο για «συγκεκριμένους κύκλους της Ευρώπης», οι οποίοι πριν από κάθε διαπραγμάτευση «φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup στις χθεσινές δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ξεκάθαρος σχετικά με την «χρησιμότητα» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα» χωρίς την παρουσία του Ταμείου ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν σκοπεύει μόνο να επιστρέψει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά και να συμμετέχει στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε χθες ότι δεν την έχει δει ακόμη, και πως σε κάθε περίπτωση πρώτα θα συζητηθεί η πρόταση σε επίπεδο θεσμών και μετά θα έρθει σε πολιτικό επίπεδο.