Κάπα Research: Ένας στους δύο ερωτώμενους προβλέπει πολιτική αστάθεια

Απογοητευμένοι από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης το έτος που πέρασε εμφανίζονται οι πολίτες σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η χρονιά που έφυγε ήταν χειρότερη για το 71,5% των πολιτών, ενώ το 69,5% χαρακτήρισε το 2015 ως έτος «και ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική».

Απαισιοδοξία καταγράφεται όμως και για τη νέα χρονιά, καθώς το 55,1% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι φέτος τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ το 24,5% όσων απάντησαν θεωρούν ότι τα πράγματα θα μείνουν στάσιμα.

Μάλιστα, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 20,9% ότι η κυβέρνηση Σαμαρά χειρίστηκε καλύτερα την κρίση από αυτήν του Αλέξη Τσίπρα, που παίρνει ποσοστό 17,7%. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο του Grexit, έξι στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα εφιαλτικά σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθουν.

Μάλιστα, ένας στους δύο ερωτώμενους προβλέπει πολιτική αστάθεια και πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο των εκλογών.