Κεντροαριστερά... «ανοίγματα» από Φίλη

Άνοιγμα σε δυνάμεις της «αντινεοφιλελεύθερης Κεντροαριστεράς» αλλά και της Σοσιαλδημοκρατίας, κάνει ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στα Νέα.

«Έχει πλέον ωριμάσει η ανάγκη στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει τη βοήθεια αυτών των δυνάμεων, στην πρωτοβουλία αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φίλης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, χαρακτηρίζοντας την Ένωση Κεντρώων «βραχύβια κοινοβουλευτικά», ενώ σημείωσε πως «δεν παραπέμπει σε κάποιο συγκροτημένο ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα».

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε δε το ασφαλιστικό ως «μητέρα των μαχών», δηλώνοντας πως λύση στο ασφαλιστικό θα έχει ως επακόλουθο, το να φύγει η χώρα από «τη στενωπό της λιτότητας και να προχωρήσει σταδιακά στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους».

Ως κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, έθεσε ο Υπουργός Παιδείας την ακεραιότητα των κύριων συντάξεων, επισημαίνοντας από την αρχή εφαρμογής των μνημονίων οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% των αποδοχών τους, χωρίς αυτό να έχει αποφέρει κάποια λύση στο ασφαλιστικό σύστημα. «Πρέπει να αναζητήσουμε τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού στην αύξηση των εσόδων και βεβαίως στην ανάπτυξη» σημείωσε.

Αναφορικά με τα της Παιδείας, δήλωσε ότι «το θέμα της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συναρτάται με την αλλαγή του λυκείου» επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις του για αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εισάγονται οι μαθητές στα ΑΕΙ.

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός διευκρίνισε πως οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται χρόνο και πως η συζήτηση γύρω από το θέμα, δεν θα πρέπει να γίνει βιαστικά

Πηγή: skai.gr