Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Προσοχή, κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες ότι οι Αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν να προειδοποιούν για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

“Καθώς πλησιάζει το τέλος του 2015, η Πρεσβεία των ΗΠΑ υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες ανά τον κόσμο να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των γιορτών σε φεστιβάλ, εκδηλώσεις ή ακόμα και στις αγορές». Επιπλέον, όπως σημειώνει το euro2day, η Πρεσβεία προτρέπει τους πολίτες της να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη καθώς και τα μεγάλα πλήθη.

Αναφορικά με την Ελλάδα επισημαίνει: “Όλοι οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ ή οι Αμερικανοί κάτοικοι στην Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας. Υπάρχει μια συνεχής απειλή στην Ευρώπη από άτομα που ετοιμάζουν επιθέσεις οι οποίες είναι σχεδιασμένες από μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά διεξάγονται σε ατομική βάση”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης και τις τοπικές πηγές πληροφόρησης. Ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια τους θα πρέπει να απευθύνονται στις ελληνικές αστυνομικές αρχές που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια όλων των επισκεπτών στην Ελλάδα.