Το ασφαλιστικό δεν λύνεται με επικοινωνιακούς ελιγμούς

«Oι κυβερνητικοί χειρισμοί στο ασφαλιστικό θυμίζουν έντονα την παλιά και καθόλου νέα τακτική του Χότζα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. «Με καθημερινές διαρροές σεναρίων “ακρωτηριασμού” των συντάξεων δημιουργούν κλίμα ασφυξίας και πανικού στην κοινωνία» σημειώνεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Αργυρό, είναι «όταν αργότερα έρθει μια σαφώς ελαφρότερη εκδοχή των μέτρων, αφενός να γίνουν αποδεκτά χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τους θιγόμενους, αφετέρου οι διαρροές για ισοδύναμα ή παράλληλα μέτρα να έχουν δημιουργήσει την εντύπωση της σκληρής διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, η Αγίου Κωνσταντίνου υπογραμμίζει πως «το ασφαλιστικό είναι κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που δεν λύνεται με επικοινωνιακούς ελιγμούς και τεχνάσματα. «Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ας δώσουν στη δημοσιότητα την πρότασή τους για να ξεκινήσει επιτέλους η κοινωνική και πολιτική διαβούλευση, εκτός και αν ο κ. Κατρούγκαλος είναι οπαδός του Ν. Μακιαβέλι που έλεγε ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.