Εξηγήσεις από την Ε.Ε. για την απένταξη έργων από το ΕΣΠΑ ζητεί ο Μ. Κεφαλογιάννης

Εξηγήσεις για την απένταξη των έργων της ανάπλασης της Οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού όρμου από τοΕΣΠΑ ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στην ερώτησή του ο κος Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει τη σημασία των έργων αυτών και τονίζει ότι πρόκειται για δυο αλληλοσυμπληρούμενα έργα που στοχεύουν στην οικονομική αναζωογόνηση και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και των όμορων προς αυτό περιοχών.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του, τα ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου που με αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης χρηματοδότησαν τις πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες των έργων αυτών, με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν το προβληματισμό τους και έθεσαν τα ερωτήματα:

1. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την περαιτέρω επιδείνωση του κέντρου των Αθηνών, που συνεπάγεται η ενδεχόμενη ακύρωση του προγράμματος «Rethink Athens».

2. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην απόρριψη από την ΕΕ των δύο μεγάλων, ομόλογων και αλληλοσυμπληρούμενων έργων.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ζητεί να μάθει τους λόγους για την απένταξη των έργων και το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της περαιτέρω επιδείνωσης των ήδη υποβαθμισμένων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών του κέντρου των Αθηνών και του παραλιακού μετώπου Φαλήρου.

Πηγή: naftemporiki.gr

http://www.naftemporiki.gr/story/886822/eksigiseis-apo-tin-ee-gia-tin-apentaksi-ergon-apo-to-espa-zitei-o-m-kefalogiannis