ΛΑΕ: Οι μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα δεν καλύπτουν την τραγική πραγματικότητα

«Τα επικοινωνιακά “αμπαλάζ” και οι μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα δεν μπορούν να καλύψουν την τραγική πραγματικότητα την οποία βιώνει στην πλειονότητα του ο ελληνικός λαός, ούτε φυσικά τα δεινά που θα υποστεί στη βάση του 3ου μνημονίου το 2016» τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο και τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου.

«Τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου για το 2016 “έδιναν και έπαιρναν” αλλά εκτός του Μεγάρου Μαξίμου ο λαός στη μεγάλη πλειονότητα του στενάζει. Όσο και αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε για μια ακόμη φορά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, να τυλίξει σε επικοινωνιακό “ασημόχαρτο” την σκληρή πραγματικότητα μοιράζοντας αφειδώς “θα”, η κοινωνία αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία και το 2016», σημειώνει η ΛΑΕ, όπως αναφέρει το imerisia.gr, και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφεραν να αντικαταστήσουν πρακτικές του παρελθόντος και να αποκαταστήσουν την πίστη στην οικονομία. Όμως, με βάση τα στοιχεία των ίδιων των “θεσμών”, του “κουαρτέτου”, της γνωστής τρόικας, και συγκεκριμένα βάσει των τελευταίων στοιχείων του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες πολίτες ήταν, είναι και συνεχίζουν στα “πέτρινα”, “μνημονιακά” χρόνια να αποτελούν τον πιο απογοητευμένο λαό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σ’ αυτό το σημείο, η ΛΑΕ αναφέρει ενδεικτικά κάποια από τα σημεία από το Ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου 2015 που δημοσιεύτηκε σήμερα, όπως ότι «ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 60% είναι απογοητευμένος από τη ζωή του», «το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η χείριστη επαγγελματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερέψει», υπογραμμίζοντας «ότι ένα 30%, υψηλότερο από κάθε άλλη φορά ποσοστό, λέει όχι στον ευρώ».