"Μπορώ να εκφράσω τον πολιτικά ορφανό μεσαίο χώρο"

Για την δυνατότητά του να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς εφόσον ηγηθεί της ΝΔ αναφέρθηκε σήμερα στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι πολιτικά ορφανοί πολίτες η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι “τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα”, της δημιουργικής όπως είπε Ελλάδας που είναι φιλοευρωπαϊκή και επενδύει στην πραγματική δουλειά και την αξιοκρατία. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε αυτός είτε ο κ. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας ούτε πολιτικής στροφής της ΝΔ προς το μεσαίο χώρο τα οποία είναι δεδομένα.

Εξήγησε μάλιστα ότι αν θέλει κάποιος μια κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να ταυτιστεί με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δεξιών με τους κεντρώους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς. Κληθείς να σχολιάσει την στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη προς το πρόσωπό του τόνισε ότι είναι δεξιός σε αντίθεση με τον ίδιο που είναι κεντροδεξιός, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κεντροδεξιά στην οποία όλοι να χωρούν.

Σε ό,τι αφορά τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το ένα αφορά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το άλλο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Για το πρώτο ζήτημα υπογράμμισε ότι το 60% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν, τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το απέδειξε, είπε ο κ. Μητσοτάκης, με το να φέρει στη ΝΔ πολίτες που είναι μακριά της τώρα ενώ ενδεχομένως και λόγω ηλικίας και ενός πιο σύγχρονου πολιτικού λόγου, μπορεί να μιλήσει καλύτερα και στις νεότερες ηλικίες. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε με νόημα ότι το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής του κόσμου το κέρδισε ο ίδιος και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είχε ταχθεί κατά της ανοιχτής διαδικασίας και πρόσθεσε ότι “αποδείξαμε ότι αν ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία, η κοινωνία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι με τον ίδιο στην ηγεσία της ΝΔ το κόμμα θα ασκήσει πιο συγκεκριμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση και επεσήμανε ότι θα αρχίσει από την αρχή να παράγει πολιτική έτσι ώστε όταν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκοπικά να μπορεί η ΝΔ να “γεμίσει αυτό το κενό” χωρίς να λέει ψέματα και προσπαθώντας να στρογγυλοποιήσει τα πράγματα αλλά “έχοντας ξεκάθαρο εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα”.

“Casus belli η παιδεία”

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα “πυρά” του στην κυβέρνηση για τα θέματα της Παιδείας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα προκύψει καμία συνεργασία εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ “κάνει τα δικά του” στο συγκεκριμένο χώρο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “το ζήτημα αυτό είναι τόσο σημαντικό ώστε να αποκλείει τη δυνατότητα συνεργασίας σε οτιδήποτε άλλο” και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να υπάρχουν δυο πλειοψηφίες στη Βουλή, μια για τα δύσκολα όπως το ασφαλιστικό και την άλλη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει “κάποιους βολικούς, χρήσιμους ηλίθιους” να ψηφίζουν τα δύσκολα”.

“Ποιος σας είπε ότι η παιδεία δεν είναι πιο σημαντική από το ασφαλιστικό”, αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι το θέμα δεν αφορά πρόσωπα όπως του κ. Φίλη ή της κ. Αναγνωστοπούλου αλλά “κεντρικής πολιτικής” καθώς στην Παιδεία ανατρέπονται όλες οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν και επιστρέφει η χώρα σε εποχές σκληρού κομματισμού.

“Για μένα η Παιδεία είναι casus belli”, σημείωσε με νόημα εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι δεν θα συζητήσει καμία στήριξη σε οποιοδήποτε άλλο σημαντικό θέμα “τύπου ασφαλιστικού που μπορεί να μην έχει ο κ. Τσίπρας τους απαιτούμενους βουλευτές” εάν ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στην Παιδεία.