Τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το 2016 θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο

Τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής του αμέσως επόμενου διαστήματος αναμένεται να σκιαγραφήσει στο σημερινό πρωινό υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega θα ανακοινώσει 5 ή 6 νομοσχέδια που θα εισαχθούν στο Κοινοβούλιο μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διενεργούν επαφές με συναδέλφους τους από άλλα κόμματα, κυρίως από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη θετική τους ψήφο σε δύσκολα νομοσχέδια που απαιτούν ευρύτερη συναίνεση. Έτσι ερμηνεύεται η προ καιρού τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για κατά περίπτωση διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Παράλληλα, πάντως άρχισε το “εορταστικό μασάζ” σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους συναντά προσωπικά ο πρωθυπουργός και τους ενημερώνει για την πορεία του κυβερνητικού έργου το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας ακούει ωστόσο και τα παράπονα των βουλευτών του, που έχουν να κάνουν κυρίως με την ενημέρωση από κυβερνητικά στελέχη ως προς τα νομοσχέδια που φτάνουν στη Βουλή και το περιεχόμενό τους.