Η κυβέρνηση είναι παντελώς ανεπαρκής

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών στη ΝΔ αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Mega ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σημειώνοντας ταυτόχρονα πως το κόμμα πρέπει να αλλάξει, ενώ διατύπωσε επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας πως δεν έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την τρόικα και είναι “παντελώς ανεπαρκής”.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την 20η Δεκεμβρίου ως μία καλή ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί παρόλο που ο ίδιος θεωρεί ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ανακόλουθη, “παρόλα αυτά 400.000 άτομα έδειξαν ότι συμμερίζονται την ανάγκη ύπαρξης ενός πυλώνα στην κεντροδεξιά” και πρόσθεσε ότι “αυτός ο χώρος έχει ένα μέλλον. Στις 10 Ιανουαρίου, που θα γίνει ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, θα κλείσει αυτή η παρένθεση”.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θεωρεί ότι θα αναδειχτεί νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως ο κ. Μεϊμαράκης λογικά έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, ενώ επισήμανε την ανάγκη η ΝΔ να αλλάξει και να κάνει αυτοκριτική για την κυβερνητική της θητεία. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως τα δύο κόμματα έχουν βαθύτατες διαφωνίες και υπογράμμισε ότι “αυτό που έδειξαν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι υπάρχει ανάγκη ενός εναλλακτικού πυλώνα εξουσίας”.

Καταλήγοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη δημιουργία κομματικού κράτους, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί έναν πολύ μικρό πυρήνα από συγγενείς, κολλητούς, ανθρώπους των ΑΝΕΛ και από το παλιό ΠΑΣΟΚ.