Τοξική η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ - Όποιος υποψήφιος το θέλει, ας το πει τώρα

Αιχμές κατά των τριών ανθυποψηφίων του για την αλλαγή στάσης τους στο θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε την Παρασκευή κατά τις τελευταίες του ομιλίες σε ψηφοφόρους του ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δική του ιδεολογική και πολιτική νίκη ότι τελικά όλοι τάχθηκαν κατά της συνεργασίας παρότι αρχικά είχαν εκφράσει συναινετική διάθεση.

«Θέτω στην προεκλογική ατζέντα το ερώτημα: όποιος θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πει από τώρα για να έχει πολιτική νομιμοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε: «Ως φαίνεται ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει την Κυριακή, όποιος και από εμάς τους τέσσερις και αν κερδίσει δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό οποιοδήποτε σχήμα».

Ακολούθως υποστήριξε: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε, αν συνέβαινε θα ήταν τόσο παρά φύσιν που θα γεννούσε ένα πολιτικό τέρας, που θα έκανε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα και στην παράταξη» και εξήγησε: «Στην Ελλάδα γιατί θα χάναμε χρόνο συγκυβερνώντας με ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να κάνουν αυτά που πρέπει για να γυρίσει η πατρίδα μας στον δρόμο της ευμάρειας. Για την παράταξη θα ήταν ό,τι πιο τοξικό. Αν μας έβλαψε η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. ένα, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μας έβλαπτε χίλια».

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή και στις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου είπε:«Εμείς τον τιμούμε τον Κώστα Καραμανλή και τον αγαπούμε και θα τον προστατεύσουμε από τις προβοκάτσιες τύπου Παπαγγελόπουλου. Γιατί ο Παπαγγελόπουλος μπορεί να ήταν ό,τι ήταν επί Καραμανλή αλλά τώρα είναι υπουργός του Τσίπρα. Μην το ξεχνάτε αυτό, είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιο χειρότερη αντικαραμανλική κίνηση, για να τα λέμε όλα, είναι να λέει ότι όπως είναι εθνάρχης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι τώρα εθνάρχης ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να υπάρξει; Μα απορώ, απορώ. Δεν φοβήθηκε μην του κάνει μήνυση, αγωγή από τον “άλλον κόσμο” ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που τον συγκρίνει με τον Αλέξη Τσίπρα; Έλεος!».

Τέλος αναφέρθηκε στα σχέδια του εάν γίνει πρόεδρος της ΝΔ: «Λοιπόν, προσέξτε, έχετε 48 ώρες να με κάνετε αρχηγό της ΝΔ. Αν με κάνετε Αρχηγό της ΝΔ σας υπόσχομαι αυτά που βλέπετε τώρα, να τα κάνει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν τα κάνει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να είστε τελείως βέβαιοι ότι πάρα πολύ γρήγορα θα έρθουμε στην εξουσία και πάρα πολύ γρήγορα θα φτιάξουμε τη χώρα μας γιατί αυτός είναι ο τελικός μας στόχος. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, να μην με κάνετε αρχηγό της ΝΔ. Εγώ θα υπερασπιστώ την ενότητα της παρατάξεως, το ξεκαθαρίζω. Δεν πρόκειται να δείτε από εμένα την παραμικρή γκρίνια και θα πάω στον επόμενο αρχηγό, όποιος και αν είναι, και θα πω όποια θέση επιλέξεις για εμένα θα την τιμήσω».