Αύριο ανοίγουν οι κάλπες για ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ

Με όλες τις πλευρές να διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας, ανοίγουν αύριο το πρωί στις επτά (07.00) οι κάλπες στη Ν.Δ. για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του κόμματος ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Τραγάκης διαβεβαίωσαν ότι οι αυριανές εκλογές θα γίνουν κανονικά.

«Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές της Κυριακής θα στεφθούν από επιτυχία και η Νέα Δημοκρατία, απ’ αυτή τη διαδικασία, θα βγει πιο ενωμένη και πιο δυνατή» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και κάλεσε τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της Κυριακής, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη και ο κ. Τραγάκης. Η αισιοδοξία της ηγεσίας της Ν.Δ., αλλά και των τεσσάρων υποψηφίων εκπορεύεται, όμως, και από το γεγονός ότι χθες πραγματοποιήθηκε νέα γενική δοκιμή του συστήματος σε συνθήκες εξομοίωσης της ψηφοφορίας. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι απορρίφθηκε και αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η εταιρεία Εξυπνα Συστήματα.

Η εκλογή από τον α’ γύρο απαιτεί ποσοστά άνω του 50%, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία μη διεξαγωγής επαναληπτικού σε περίπτωση που ο πρώτος καταγράψει ευρύτατη διαφορά από τους υπόλοιπους. Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να  μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν (έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.nd.gr).

Μάλιστα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) δίνει στη δημοσιότητα τις εξής χρήσιμες πληροφορίες:

-Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

-Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

-Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

-Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

-Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).

-Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

-Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Πηγή: naftemporiki