Επίσκεψη Τσίπρα στην Δραπετσώνα

Στο δημαρχείο Κερατσινίου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων, η οποία εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, στο πλαίσιο προεκλογικής του δέσμευσης.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, συγκροτήθηκε μετεκλογικά μέτωπο από “ετερόκλητα συμφέροντα” που ήθελε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη που αποσκοπεί στο να δωθεί στην περιοχή “ανάσα και ένα όραμα χρόνων και αγώνων για τις λαϊκές περιοχές του Πειραιά”.

Το πρώτο βήμα τόνισε ο κ. Τσίπρας ήταν να βγει ο χώρος αυτός από τη σύμβαση παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ “ώστε να εξαιρεθεί όλη αυτή η έκταση 640 στρεμμάτων από την διαδικασία που αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού”.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο του Κερατσινίου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο. Συζητήθηκε η αξιοποίηση του χώρου των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.