Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ΝΔ και ματαίωση των εκλογών ζητά η Genious Systems

Σε διαδρομή στρωμένη με νάρκες εξελίσσεται η προεκλογική πορεία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά το φιάσκο των εκλογών και τις σκληρές αντιπαραθέσεις των υποψηφίων αρχηγών η διαδικασία αντιμετωπίζει τώρα νέο κίνδυνο: να υπάρξει δικαστική απόφαση που θα παγώσει την εκλογική διαδικασία, λίγες ημέρες προ της διεξαγωγής της.

Εταιρεία που μετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των εκλογών, η Genious Systems καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αγωγή στρεφόμενη κατά της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας αποζημίωση από το κόμμα (και μάλιστα συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι συγκεκριμένου ποσού) και «να απαγορεύει προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας».

Να ερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων

Παράλληλα, κάνει και αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία υποστηρίζει ότι «όλη η διαδικασία είναι πλήρης αδιαφάνειας και επιβάλλεται με δεδομένη την κατάσταση την οποία διέρχεται η χώρα μας και το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα για το συγκεκριμένο έργο να υπάρξει έλεγχος σε βάθος για την τυχόν διαπίστωση παρατυπιών ή ακόμη και παρανομιών» και ζητά «πλήρη φορολογικό και λογιστικό έλεγχο του τρόπου διάθεσης της κρατικής επιχορήγησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα στην αναφορά προς τον Αρειο Πάγο ζητά να «διενεργηθεί η έρευνα προς κάθε κατεύθυνση που να σχετίζεται με το περιεχόμενο της υπό κρίση αναφοράς μας, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων σε ό,τι αφορά στην επιλογή από πλευράς της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της εταιρίας VODAFONE ως αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, των κριτηρίων που οδήγησαν στην επιλογή αυτή, των κριτηρίων που οδήγησαν στην αναιτιολόγητη απόρριψη της προσφοράς μας και στον τρόπο χρήσης του δημοσίου χρήματος που λαμβάνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέσω της κρατικής επιχορήγησης», καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν διαθέτει καθόλου ρευστότητα, οφείλει δε ιλιγγιώδη ποσά σε Τράπεζες, στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, έχουν δε προσφάτως εκδοθεί και δικαστικές αποφάσεις εναντίον της», ενώ «δεν πληρώνει καν τα μισθώματα του χώρου, όπου ευρίσκονται τα γραφεία της».

Μας διαβεβαίωσαν…

Όπως καταγγέλλει, το κόμμα επέλεξε τη Vodafone για τη διενέργεια των εκλογών παρότι δεν μετείχε στη διαδικασία επιλογής και ενώ η προσφορά που είχε καταθέσει η ίδια Genious Systems ήταν σημαντικά χαμηλότερη και κάλυπτε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. Επιπρόσθετα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία λογισμικού είχε διαβεβαιώσει ότι είναι σε θέση να διεξάγει τις εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου!

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζεται ότι σε συνέχεια της ανωτέρω προσκλήσεως ενδιαφέροντος από τη ΝΔ η εταιρεία υπέβαλε άμεσα ολοκληρωμένη τεχνική πρόταση για το σύστημα διαχείρισης για την διαδικασία εκλογής Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Η εταιρεία έδωσε πλήρες χρονοδιάγραμμα δράσεων και οικονομική προσφορά ύψους 594.500 ευρώ και ‘δεσμεύθηκε εγγράφως για την ορθή και εμπρόθεσμη ακριβή εκτέλεση των εργασιών’».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι υπήρξε «αναλυτική αλληλογραφία της εταιρείας μας με τους υπευθύνους του κόμματος, η οποία ως επί το πλείστον αφορούσε ζητήματα τεχνικής φύσεως και η εταιρεία μας παρείχε αναλυτικά επεξηγήσεις σε όλα τα τεχνικά ζητήματα. Παράλληλα παρουσιάσαμε στις 27/11/2015 την τεχνική προσφορά μας στην αρμοδία επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα η εταιρεία εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς και υπό ασφυκτική πίεση χρόνου. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι της ζητήθηκε την 1η Δεκεμβρίου μέσω email να προσκομίσει σε δυο ώρες σειρά στοιχείων για το έργο και το προσωπικό που θα απασχοληθεί και το έπραξε, κάτι που αναγνώρισαν στελέχη της ΝΔ.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «κατά συνέπεια στις 1-12-2015 είχαμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που τελούσε υπό τον όρο μόνο ότι στις 7-12-2015 θα διεξήγετο επιτυχώς stress and penetration test (κατά την ομολογία υπευθύνων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην τηλεομοιοτυπία της 1-12-2015 και ότι στις 11-12-2013 θα διεξήγετο επιτυχώς γενική πανελλαδική δοκιμή του συστήματος)».

Ισχυρίζεται δε ότι «ταυτόχρονα με βάση τις προφορικές συζητήσεις που διεξήγοντο με τους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας και με βάση την τεχνική και οικονομική προσφορά μας και τις αναλυτικές επεξηγήσεις που είχαμε θέσει υπόψιν των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας μας παρείχαν τη διαβεβαίωση ότι είχαμε επιλεγεί ως η ανάδοχος εταιρεία για το συγκεκριμένο έργο, είχαμε δε εισέλθει στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τηλεφωνήματα εκατέρωθεν ακόμα και με το Γενικό Διευθυντή της Ν.Δ και αναμέναμε τυπικά την ανακοίνωση από την ΚΕΦΕ της ανάθεσης του έργου στην εταιρεία μας και την υπογραφή της συμβάσεως».

Δόθηκε στη vodafone χωρίς να υποβάλει πρόταση

Κατά τους ισχυρισμούς της Genious Systems από δημοσιεύματα του Τύπου έλαβε γνώση ότι απερρίφθη η προσφορά της «παρά το γεγονός ότι η μοναδική επιφύλαξη που είχε διατηρήσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανέτρεχε σε μελλοντικό χρόνο δηλ. στις 7-12-2015 και 11-12-2015 σύμφωνα με το email της 1-12-2015 και αίφνης για άγνωστο μέχρι και σήμερα λόγο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπαναχώρησε από τις μέχρι τότε συμβατικές και προσυμβατικές δεσμεύσεις της απέναντι στην εταιρία μας»

Ισχυρίζεται ότι η Vodafone ανέλαβε εκ προοιμίου το έργο de facto, χωρίς καν να έχει υποβάλλει ούτε τεχνική ούτε οικονομική πρόταση και χωρίς να είναι σε θέση να εγγυηθεί την πραγματοποίηση των εκλογών στις 13/12/2015.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Genious Systems «η πρόταση της Vodafone έχει οικονομικό κόστος που υπερβαίνει τις 750.000 ευρώ, δηλαδή 150.000 ευρώ και πλέον υψηλότερο και δεδομένου ότι δεν αναλαμβάνει το έργο που σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό για τη χρήση του συστήματος εφαρμογής, δηλαδή δεν αναλαμβάνει ούτε το κόστος των 1.900 περίπου ατόμων που απαιτούνται την ημέρα της διενέργειας των εκλογών το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει περίπου στο 1.200.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για ένα κόστος διπλάσιο σε σχέση με τη δική μας προσφορά».

Η επιχείρηση υποστηρίζει ακόμα ότι «δόθηκε η εικόνα από τη Νέα Δημοκρατία και διοχετεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι είμαστε μια μικρή και άσημη εταιρεία».

Με κρατική χρηματοδότηση η προκαταβολή

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η καταγγέλουσα κάνει αναφορά και στο θέμα της χρηματοδότησης της διαδικασίας. Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αντλήσει η προκαταβολή που κατεβλήθη στη Vodafone για το συγκεκριμένο έργο τάξεως μεγέθους περίπου 170.000 ευρώ προέρχεται συνολικά από χρήματα της κρατικής επιχορήγησης» και δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιο χρήμα επιβάλλεται πλήρης έλεγχος.

Ζητά συντηρητική κατάσχεση

Στην αίτησή της η επιχείρηση ισχυρίζεται ότι «η αντίδικος μας (σ.σ. ΝΔ) χρησιμοποίησε, καρπώθηκε από εμάς όλα τα τεχνικά στοιχεία που χρειαζόταν, η εταιρία μας αναλώθηκε σε παροχή αναλυτικών επεξηγήσεων επί 15 και πλέον μέρες, χρησιμοποίησε το σύνολο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και στο τελευταίο ακριβώς στάδιο πριν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως η ΝΔ αρνήθηκε αναιτιολόγητα και υπαιτίως».

Ζητά αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη από την αξία υλικών και τις αμοιβές προσωπικού που απασχολήθηκε (93.500 ευρώ) και επιπλέον αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη από χαρακτηρισμούς ως «μικρή, άσημη και αναξιόπιστη εταιρεία» η οποία ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Μάλιστα, δεδομένων των τεράστιων χρεών της Νέας Δημοκρατίας αιτείται «να διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας ευρισκομένης στα χέρια της καθ΄ ής ή και τρίτων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβανομένων και ειδικών περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ προς διασφάλιση της επίδικης απαιτήσεώς μας μετά τόκων και εξόδων, προσωρινά μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της τακτικής αγωγής μας».

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, ζητά να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, που είναι προγραμματισμένες για τις 20/12/2015.

Πηγή: euro2day