Η κυβέρνηση δεν ζήτησε την απομάκρυνση του ΔΝΤ

“Κάθε φορά που κάποιοι στο εξωτερικό θα βγαίνουν και θα μιλούν εις βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού θα παίρνουν την απάντηση που τους αρμόζει”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την κόντρα με το Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε για την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γερμανό Υυπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση “δεν ξεκίνησε καμία κόντρα με τον κ. Σόιμπλε. Απαντήσαμε σε δημοσιεύματα και απαντήσαμε σε δηλώσεις του ίδιου. Προηγήθηκαν όλα αυτά”.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της κυβέρνησης για το ρόλο του Ταμείου, διαχωρίζοντας την υποχρέωση απέναντι στο Ταμείο από την άποψη για τον ρόλο του. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι “ξέρουμε ότι το ΔΝΤ είναι στη συμφωνία. Έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία χρέος μας προς το ΔΝΤ και βεβαίως η συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο μέχρι τον Μάρτη που το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του” και πρόσθεσε ότι “είναι άλλο ότι έχουμε υποχρέωση στο ΔΝΤ, το ξέρουμε, ενδεχομένως να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και είναι άλλο να λέμε την άποψή μας για το ρόλο του ΔΝΤ κι αν είναι πολύ απαραίτητο σήμερα”.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι “το ΔΝΤ έχει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις” που κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη, όπως υποστήριξε, “θέλουν να επιβληθούν στη χώρα μας καθώς χρησιμοποιούν σαν άλλοθι το ΔΝΤ για να επιβάλουν πολιτικές οι οποίες δεν υπάρχουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα”.