Να μπει τάξη στα πόθεν έσχες με ηλεκτρονική υποβολή

Την ανάγκη να μπει τάξη στα πόθεν έσχες με ηλεκτρονική υποβολή εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γ. Βαρεμένος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι ο νόμος αναφέρει ότι η συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες δεν θεωρείται προβληματική εάν η διαφορά που προκύπτει είναι επουσιώδης και εφόσον ο ελεγχόμενος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη ότι όσοι Έλληνες έχουν την φιλοδοξία να κατέβουν στις εκλογές με κόμμα θα υπόκεινται σε έλεγχο και πως εφόσον δεν υποβάλλουν πόθεν έσχες θα υπάρχει πρόβλημα, σημείο στο οποίο υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής υποβολής. Μάλιστα σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας για να καταθέσει προτάσεις ενώ μίλησε για ορισμένες κατηγορίες ελεγχόμενων όπως οι δικαστικοί που όπως πληροφορείται διαφωνούν με την δημοσιοποίηση.

“Μέχρι πρότινος ο έλεγχος ανήκε στην αρμοδιότητα της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις να επανέλθει εκεί” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι εφόσον μπει αυτή η τάξη τότε “μετά αν θέλετε προτείνετε και κανέναν άλλο, δημοκρατία έχουμε”. Ερωτηθείς για το εάν αισθάνεται ότι κατακρίνεται από το κόμμα του, απάντησε ότι δεν έχει το αίσθημα ότι βρήκε τον μπελά του από το κόμμα.

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε “τραγική” την απουσία της ΝΔ από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι υπήρξαν στιγμές την τελευταία μέρα που υπήρχε ένας βουλευτής και τόνισε ότι δεν συμφωνεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι η χώρα δεν έχει ελπίδα και πως “πλανώνται πλάνη οικτρά” όσοι έχουν αυταπάτη ότι εάν αποτύχει το πρόγραμμα θα βρεθούν σε προνομιακή θέση.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ότι το 2016 δεν θα είναι εύκολη χρονιά καθώς κάποτε η μεσαία τάξη είχε να δώσει πολλά αλλά με “ενοχή κυβερνήσεων και γενικευμένη συνενοχή” φοροδιέφευγε και τώρα δεν έχει να δώσει και πρόσθεσε ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των πολιτικών αλλά και τεράστια του πολιτικού συστήματος εάν δεν βγάλει τη χώρα από την κρίση. Καταλήγοντας αναφέρθηκε για μια εγωιστική ελίτ του 1% που είναι έτοιμη να πάει να ζήσει στο εξωτερικό, “δεν την ενδιαφέρει η κρίση” και δεν έχει πληρώσει για την κρίση και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει “ασύμμετρα πλέον μέτρα” εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.