Έντονες επικρίσεις του Κ.Χατζηδάκη κατά της κυβέρνησης

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Με αφορμή την απάντηση που έλαβε από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει το πρόγραμμα στην τύχη του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, σύμφωνα με απάντηση που έλαβε από το ΕΤΕΑΝ «δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων υπαγωγών στο πρόγραμμα δεδομένης της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων».

Προσθέτει ότι από απάντηση της Ειδικής Γραμματείας προκύπτει ότι είναι σε εξέλιξη το μοντέλο αξιολόγησης του χρηματοδοτικού μέσου προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα, ωστόσο όπως επισημαίνεται στην απάντηση «λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, η εν λόγω αξιολόγηση αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να επικαιροποιηθεί», σύμφωνα με το naftemporiki. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τα συμπεράσματα είναι προφανή: Τα νοικοκυριά ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, ο κατασκευαστικός κλάδος απαιτεί τη συνέχισή του, η κυβέρνηση όμως είναι χαμένη στη μετάφραση».