Το τρίτο και πιο βαρύ μνημόνιο έχει αριστερό πρόσημο

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το τρίτο το βαρύτερο μνημόνιο είναι αυτό με το αριστερό πρόσημο» τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, στον απόηχο της υπερψήφισης του Προϋπολογισμού. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ίδια θα συμμετείχε σε οποιαδήποτε συζήτηση για εθνική συνεννόηση, ακόμη και στο Ασφαλιστικό, αρκεί να είχε υποβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα «κάποια σοβαρή πρόταση».

Για τις περικοπές στις συντάξεις η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τους κυρίους Τσίπρα και Κατρούγκαλο –  ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις – για προσπάθεια «κοροϊδίας» των πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε: «Είναι δυνατόν να κόβεις στον προϋπολογισμό τις συντάξεις και μετά να βγαίνει ο κύριος Κατρούγκαλος και να λέει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις; Ο κόσμος δεν μπορεί να κοροϊδευτεί πλέον».

«Οι φόροι σκοτώνουν τις ΜμΕ και την οικονομία» σημείωσε επιπλέον η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι στόχος των κυβερνήσεων της ΝΔ ήταν «να τους βγάλουμε», ενώ, υπογράμμισε ότι κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή το Σάββατο, «ο κύριος Τσακαλώτος έλεγε ότι έχουμε ακόμα 1% φόρους για να φτάσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης». Παράλληλα τόνισε ότι «σήμερα δεν μπορεί η οικονομία να σηκώσει τους φόρους που έχουμε» τόνισε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σχολίασε η κ. Μπακογιάννη ότι με τον τρόπο που επέλεξε να γίνει, η κυβέρνηση έδωσε τις τράπεζες σε κερδοσκοπικα hedge funds, πουλώντας τις συμμετοχές σε αυτές για 0,003 ευρώ. «Έχασε ο Έλληνας φορολογούμενος περισσότερα λεφτά από όσα συνολικά από όλα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει γνωστά», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις και ερωτηθείσα σχετικά με το γεγονός ότι η ίδια δεν έθεσε υποψηφιότητα ούτε διεκδίκησε το «δαχτυλίδι» της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι: «Κανείς δεν έχει δικαιωματικά κάτι στις δημοκρατίες. Δεν έχουμε δαχτυλίδια στη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «πράγματι η διαδικασία ήταν πολύ επώδυνη για την παράταξη και αυτό πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή, να τελειώσει η εκλογή».

Για τον τρόπο με τον οποίον πρώην αρχηγοί της παράταξης και στελέχη πρώτης γραμμής επιδρούν στην όλη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «η ΝΔ έχει ιδιοκτήτη τον λαό της και τους ψηφοφόρους της» παρ’ όλα αυτά «δεν είναι δυνατόν να ισχυρισθεί κανείς ότι για παράδειγμα ο  Καραμανλής, ο Μητσοτάκης ακόμη και ο Σαμαράς αν και ο πιο πρόσφατος, δεν επηρεάζουν». Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ιδιοκτησία σημαίνει ότι λέω τη γνώμη μου», ενώ απαντώντας και σε σχόλιο ότι ορισμένοι θεωρούν πως δεν μπήκε στην κούρσα της διαδοχής προς όφελος της υποψηφιότητας του αδερφού τους, Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε ότι «σε εποχές κρίσης αυτό που ενδιαφέρει όλους δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός μας».