Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό

Την πεποίθησή του ότι βουλευτές τόσο από το Ποτάμι, όσο και από το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει και η Φώφη, πιστεύω. Δηλαδή, όχι όλοι, θα τους φύγουν βουλευτές. Θα βάλουν 2-3 του Θεοδωράκη υπολογίζω, δεν θέλω να πω ονόματα αν και ξέρω, και από τη Φώφη πιστεύω έναν-δύο, ανάλογα το πόσοι θα φύγουν, αλλά πάλι θα είναι οριακό».

Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στα όσα ακούγονται ως πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, για το οποίο προέβλεψε ότι θα ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι «γιατί έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος», ότι δεν κόβει τις διπλές συντάξεις και αναρωτήθηκε «συνεχίζει ο δικαστικός και παίρνει τρία χιλιάρικα. Κόβει το λαιμό του, άμα θέλετε να σας πω τι κόβει. Δηλαδή, παίρνει από τα 600 ευρώ της γριάς και κόβει τα 200»;

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην Νέα Δημοκρατία ο κ. Λεβέντης σχολίασε πως είναι δύσκολο για τους υποψηφίους αρχηγούς να δηλώσουν προεκλογικά στήριξη στην κυβέρνηση, όμως «η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα με ευρωπαϊκές αρχές, δεν μπορεί να αποστεί σε τέτοιο βαθμό από τις αρχές του ιδρυτή της. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γέρος είχε κάνει τη Νέα Δημοκρατία κόμμα Ευρώπης. Κυρίαρχο ζήτημα αυτό, δεν μπορούν τώρα να το παίζουν τρελοί και ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο το ψηφίζανε, τώρα να το κάνουνε ξανά, να φαίνονται αντιμνημονιακοί».

Σε ό,τι αφορά την πρότασή του για την σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι «για τον τόπο ζητώ την οικουμενική, να ξέρετε ότι το είχα ζητήσει και από τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν το ‘κανε και το πλήρωσε. Κι από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν με άκουσε και το πλήρωσε».