Δεν υπάρχει θέμα εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε το θέμα εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια από τη Frontex για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ψευδή αυτά που διαρρέονται ότι δεν ζητήθηκε η βοήθεια και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex με επίσημα αιτήματα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Από όσα ζητήθηκαν η Frontex ανταποκρίθηκε περίπου στο 1/10».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει η δημιουργία των hot spots, ωστόσο όμως πρόσθεσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες ώστε η χώρα να είναι συνεπής στη συγκεκριμένη υποχρέωση ως τα τέλη του χρόνου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας πως σχετικά σενάρια είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τέτοιες διαθέσεις είναι πλήγμα στην καρδιά της Ε.Ε.», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη και μίλησε για ορισμένες φωνές που ενδεχομένως δεν θέλουν την ενότητα της Ε.Ε. Καταλήγοντας η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «τα ανακοινωθέντα λένε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της. Τέθηκαν κάποια θέματα επιτάχυνσης».