Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ την Τρίτη σε τεταμένο κλίμα

Στον αέρα βρίσκονται και πάλι οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, καθώς η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αδυνατεί να βρει συμβιβαστική λύση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων και να καταλήξει στην ημερομηνία των εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει αποφασιστεί ποια εταιρεία θα αναλάβει να τις φέρει σε πέρας για ν’ αποφευχθούν φαινόμενα ανάλογα με το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου. Η ΚΕΦΕ ολοκλήρωσε χωρίς αποτέλεσμα, αργά την Δευτέρα τη συνεδρίασή της, και θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Θόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση καθώς δεν θεώρησε ικανοποιητική την απαντητική επιστολή του Αντρέα Παπαμιμίκου. Από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη σημειώνουν με νόημα ότι «η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι θεότητα», δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πως δεν θέτουν ως προτεραιότητα τη 13η Δεκεμβρίου αν δεν είναι εξασφαλισμένες όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247 και του Θ. Λαπαναΐτη, και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να ρίχνουν βολές κατά του μηχανισμού της ΝΔ τον οποίο χαρακτηρίζουν «ανίκανο» επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να ρισκάρει επουδενί η ΝΔ εδώ που φτάσαμε. Δική μας επιθυμία είναι να γίνουν οι εκλογές με σοβαρή εταιρεία να είναι εξασφαλισμένη η διενέργεια των εκλογών».

Αντίθετα, εκλογές πάση θυσία στις 13 Δεκεμβρίου λένε τα επιτελεία Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

Πλέον το θέμα της ημερομηνίας και αυτή καθ’ αυτή η διεξαγωγή των εκλογών κινδυνεύει να μετατραπεί σε νέο φιάσκο. Στο τραπέζι παραμένουν οι δύο προσφορές μία της Vodafone για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου και μία της εταιρείας Unisystems του κ. Δρυμιώτη για εκλογές στις 10 Γενάρη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν αρχίσει η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, το απόγευμα της Δευτέρας, με επιστολή του προς τον κ. Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ ο Θόδωρος Αμπατζόγλου εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, είχε θέσει ερωτήματα ως προς το γιατί καθυστερεί η κατάθεση μήνυσης κατά της infosolutions και ως προς το αν δημιουργείται πρόβλημα διενέργειας των εκλογών από την απουσία Παπαμιμίκου από την ΚΕΦΕ μετά την παραίτησή του από πρόεδρος του συγκεκριμένου οργάνου, ζητώντας γραπτές απαντήσεις προκειμένου όπως αναφέρει να «διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στην ΚΕΦΕ για να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα».

Αναλυτικά ο κ. Αμπατζόγλου στην επιστολή του είχε επισημάνει τα εξής: «Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας  εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι. Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;  Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού; Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του; Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί  η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την  σεβαστούμε».

Ήδη από την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης της infosolutions και ουσιαστικά υποδείκνυε μεθόδευση που άπτονταν πολιτικών και ποινικών ευθυνών στελεχών της ΝΔ που χειρίστηκαν τη συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενισχύονται οι απορίες και η αβεβαιότητα βουλευτών ακόμα και των ίδιων των υποψηφίων για το αν θα γίνουν τελικά εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του κ.Αμπατζόγλου, απάντησε ο κ.Παπαμιμίκος επίσης δια επιστολής.

Ο γραμματέας της ΝΔ, που έχει παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΕΦΕ, αφού αφήνει αιχμές για τη διαρροή της επιστολής Αμπατζόγλου στη δημοσιότητα, απαντά ότι ως προς την κατάθεση μήνυσης και αγωγής αρμόδιος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ (δηλαδή πλέον ο Γιάννης Πλακιωτάκης ως μεταβατικός) και ότι ως προς το δεύτερον ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία της Συγγρού.

Η απάντηση αυτή δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την πλευρά Μεϊμαράκη και έτσι ο κ. Αμπατζόγλου αποχώρησε από την ΚΕΦΕ.