Θερμό επεισόδιο Γεροβασίλη - Κουμουτσάκου στο Προεδρικό

Θερμό επεισόδιο έξω από την αίθουσα που διεξάγεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο σημειώθηκε μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων από την κυβερνητική εκπρόσωπο για τις προθέσεις Τσίπρα για το ασφαλιστικό.

Αυτή η ενέργεια της κ. Γεροβασίλη δεν θεωρήθηξκε ενδεδειμένη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο χαρακτηρίζοντάς την υπονομευτκή και θεσμικό ατόπημα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολτικών αρχηγών. Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων είναι στα καθήκοντά της ενώ στο επεισόδιο παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ των ΑΝΕΛ που χαρακτήρισε τραγική την στάση του κ. Κουμουτσάκου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι η 15η Δεκεμβρίου δεν αποτελεί δεσμευτική ημερομηνία και το απώτατο όριο για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα προτείνει στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει ένα κείμενο προτάσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος ανεξάρτητα από τις απόψεις των δανειστών. «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά δεν μπορεί να κρατήσει και τρεις μήνες» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους για τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης των προτάσεων για το ασφαλιστικό.