Ξεκινούν αρχές του 2016 οι εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν και πάλι από τις αρχές του 2016 οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης. Μιλώντας στο πργκτορείο 104,9 FM ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι «παραλάβαμε κλειστά εργοτάξια από τον Γενάρη και μετά. Για ένα έργο εκτελεσθέν γύρω στα 330 εκατομμύρια υπήρχαν απαιτήσεις από την ανάδοχο εταιρεία γύρω στα 710 εκατομμύρια στα διαιτητικά δικαστήρια. Αυτό το πράγμα το μεταφέραμε σε κατ’ ιδίαν συνεννόηση ώστε να κλείσει η διαφορά» ωστόσο όμως δεν διευκρίνισε το ύψος της διαφοράς.

Παράλληλα ο κ. Σγουρίδης ξεκαθάρισε πως «είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων των πλευρών και προς το συμφέρον της πόλης της Θεσσαλονίκης» η εκτέλεση του έργου και εκτίμησε ότι το έργο θα αποπερατωθεί το 2020.

Σε ό,τι αφορά τον σταθμό της Βενιζέλου επανέλαβε ότι «μετά την απόφαση του ΚΑΣ να παραμείνουν τα αρχαία εντός των ανασκαφών, θα παραμείνει εκεί, με μια μετακίνηση κάποιων μέτρων» και πρόσθεσε ότι το «μόνο που το έργο κατασκευής του σταθμού θα πάει προς το τέλος υλοποίησης του μετρό για να μπορέσουν να γίνουν οι μελέτες εκείνες ώστε να αναδειχτούν τα αρχαία κατά το πρότυπο των σταθμών του μετρό της Αθήνας».