"Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση με το Ασφαλιστικό"

Να παρουσιάσει τις προτάσεις της για το Ασφαλιστικό καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δια της υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

“Εδώ και δύο μήνες η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφεύγει συστηματικά να ανακοινώσει τις προτάσεις της για το Ασφαλιστικό. Αρχικά κρύφτηκε πίσω από την κουρτίνα του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διόρισε. Ακολούθησαν ανεπανάληπτες δηλώσεις, διαψεύσεις και αλληλοαδειάσματα από τα πλέον επίσημα χείλη!” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου, όταν τον εγκαλέσαμε στη Βουλή για έλλειψη διαλόγου και προτάσεων ήταν εξίσου ανεύθυνη: βάπτισε διάλογο τη συζήτηση του πορίσματος της Επιτροπής στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις άτυπες συναντήσεις του ιδίου με ορισμένους φορείς!” προστίθεται.

“Όλα όμως εκπορεύονται από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, τον αρχιτέκτονα του εμπαιγμού. Ο κ. Πρωθυπουργός, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιο σπεύδει τώρα μέσω συνεντεύξεων να αναγγείλει εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό.

Αν το εννοούσε θα το έπραττε, δεν θα το προπαγάνδιζε στα κυριακάτικα φύλλα!

Με τέτοια τερτίπια τι είδους συγκλίσεις και συναινέσεις μπορούν να οικοδομηθούν;

Ας σοβαρευτούν, έστω στο παρά πέντε, και ας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους”.