Δεν θα γίνει η ΝΔ δεκανίκι οικουμενικής κυβέρνησης

Αντίθετη στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή της Ν.Δ., εμφανίζεται η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία με αφορμή τη χθεσινή ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας συντάσσεται με τα στελέχη που ζητούν να πραγματοποιηθεί σήμερα σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM η κ. Βόζεμπεργκ ρωτήθηκε αν υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που συμφωνούν με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης και απάντησε ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή ένα δεκανίκι οικουμενικής, την οποία δεν ζητάει και επίσημα στο κάτω κάτω η κυβέρνηση» ενώ αρνήθηκε ότι πίσω από το χθεσινό φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών κρύβεται κάποιο ρήγμα στους κόλπους του κόμματος.

Συγκεκριμένα η κ. Βόζενμπεργκ ανέφερε ότι συντάσσεται με την πρόταση για άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς όπως έκανε γνωστό δεν είναι μόνο οι 16, αλλά πολλοί περισσότεροι βουλευτές που το ζητούν και υποστήριξε ότι σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτός που πρέπει να παραγγείλει στον γραμματέα τη σύγκληση.