«Αυτά θα έπρεπε να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του»

Την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Γ.Ρουμπάτη, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος με αφορμή την υπόθεση Πανούση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”, ο πρόεδρός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Αμυνας. εξήρε τις ικανότητες και το επίπεδο πληροφοριών των στελεχών της Υπηρεσίας, όμως άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ορισμένες υποθέσεις η διοίκηση.

«Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ.Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ.Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και μιλάμε για τον κ. Πανούση – με τον διοικητή της ΕΥΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.Καμμένος άσκησε κριτική στην ΕΥΠ  για την επιλογή της να αποστείλει έγγραφο στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία».

«Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα “τόξο” σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ελλάδα σε στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από την Γαλλία.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η Ελλάδα ίσως διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία μιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την ΕΕ για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Υπογραμμίζοντας τον πολύ μεγάλο ρόλο που έχουν στον πόλεμο αυτό η ενημέρωση και οι πληροφορίες, ανέφερε ότι ζήτησε και από την ΕΕ, αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους «η καλύτερα του Daesh ως την «απόλυτη ασύμμετρη απειλή».

Ερωτηθείς για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ή τη χρεία σχηματισμού οικουμενικές κυβέρνησης, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ, star.gr