Δυσαρέσκεια των ελληνικών αρχών για τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΣ

Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την πληροφορία που μετέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπούντ διήλθε από την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές ότι ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας κ. Bernard Cazneuve, στο πλαίσιο ανακοίνωσης Τύπου, ανέφερε ότι υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης» τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, βελγομαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, Abdelhamid Abboud, διήλθε από την Ελλάδα».

Όπως επισημαίνεται: «Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς».

Παράλληλα παρακαλεί «τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές όπως, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα στις σχετικές διευκρινίσεις».

Προτεινόμενα για εσάς