Συνεχίζεται και αύριο η κατάθεση του Γ.Πανούση στον αντιεισαγγελέα

Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα κατέθετε επί 5 ώρες ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις απειλές κατά της ζωής του, αλλά και για τη μήνυση των δυο υπουργών της κυβέρνησης για τη διαρροή «διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ».

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι «η  εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ’ τη  Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλλουν στο κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το naftemporiki, η κατάθεση γίνεται με παράθεση γεγονότων με χρονολογική σειρά, δηλαδή από τις παλιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο πρώην Υπουργός στο Πανεπιστήμιο (2009) και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του την ίδια περίοδο. Ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες.

Όσον αφορά στις παλαιότερες επιθέσεις η μεν τοποθέτηση μηχανισμού δικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορούμενους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς η δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί καθώς τα πλημμελήματα που είχαν διαπραχθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.