Για «αμφισβήτηση της κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία» έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

Για «αμφισβήτηση της κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία», έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και την καταβολή της δόση των 2 δισ. ευρώ.

«Έχουμε μία ασταθή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μία πρώιμη κρίση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι βλέπουμε «προοίμιο» του τι θα ακολουθήσει», καθώς έρχονται τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Σχολιάζοντας την παραίτηση Γ. Σακελλαρίδη ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τον τιμά προσωπικά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει και το θέμα Νικολόπουλου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ακούσαμε αποδοχή της θέσης Νταβούτογλου για αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών ένθεν και ένθεν και τεχνική συνεργασία των ακτοφυλακών. Αυτό είναι το ζητούμενο; Εδώ είμαστε, μπορούμε να βοηθήσουμε στην εθνική στρατηγική».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να ψηφιστεί τροπολογία η οποία θα αναφέρει πως όποιος υπάγεται στο νόμο Κατσέλη οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου δεν θα θίγονται ούτε στο πρόσωπο του δανειστή, επειδή τα δάνεια ενεχυριάζονται, ούτε σε περίπτωση αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου των τραπεζών. Εκτίμησε ακόμη πως «αν η κυβέρνηση άφηνε την προστασία της πρώτης κατοικίας στην διακριτική ευχέρεια των τραπεζών, οι τράπεζες θα προσέφεραν μεγαλύτερη προστασία» και κατέληξε λέγοντας ότι «τώρα δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν την προστασία που θα προσέφεραν».