"Τόσκας και Παρασκευόπουλος πρέπει να παραιτηθούν"

Επιβεβαιώνουν τις απειλές κατά της ζωής του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τα αδέρφια Τσάκαλου, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, με κείμενα τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως σημειώνει ρεπορτάζ του skai.gr.

Ο έγκλειστος για τρομοκρατία Γεράσιμος Τσάκαλος χαρακτηρίζει ευθέως τον Γιάννη Πανούση στόχο του αναρχικού και αντάρτικου πόλης, λέγοντας ότι «ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τσάκαλος σε ανάρτησή του στον ιστότοπο indymedia, αναφέρει «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο Πανουσης και τον αναβαθμίζει σε υπ’ αριθμόν ένα στόχο των Πυρήνων».

«Oι κύριοι Τόσκας και Παρασκευόπουλος, που έβγαιναν και έλεγαν ότι δεν κινδυνεύω μετά από αυτό, θα έπρεπε να παραιτηθούν. Δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου» ήταν το σχετικό σχόλιο του Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον σταθμό Star.

Αναφερόμενος ειδικά στα αδέλφια Τσάκαλου, είπε ότι στην ουσία με τις απειλές τους «αναιρούν όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης» που υποβάθμιζε τις καταγγελίες του.

«[Έλεγαν] ότι έγραφα ρομάντζα, ότι είμαι ο Τζέιμς Μποντ. Όλοι αυτοί οι υπουργοί που τα έλεγαν αυτά πρέπει να κρυφτούν, διότι έρχεται ο Τσάκαλος και λέει ότι είναι πραγματικά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανούσης.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ τον ειδοποίησε πριν από 10 ημέρες ότι συνεχίζονται οι απειλές εναντίον του, και για αυτό προέβη τώρα στις καταγγελίες, και όχι όταν ήταν υπουργός. Έκανε δε γνωστό ότι το τελευταίο απειλητικό κείμενο πριν φύγει από το υπουργείο έλεγε: «Θα σε χτυπήσουμε είτε είσαι υπουργός είτε όχι, δεν ξεχνάμε ποτέ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πριν δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης είπε ότι έχει στείλει μήνυμα στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν πήρε απάντηση.

Αποκάλυψε δε ότι για τις απειλές εναντίον του ενημέρωσε ο διοικητής της ΕΥΠ τον Πρωθυπουργό και μάλιστα ο κ. Τσίπρας προβληματίστηκε. Παράλληλα ανέφερε πως τα ίδια στοιχεία για τις απειλές που δεχόταν πήγε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον Νίκο Παρασκευόπουλο, παρουσία του συνεργάτη του Πάνου Λάμπρου.