Η ΝΔ μέσω επίκαιρης επερώτησης ζητεί την αποπομπή του Ν. Φίλη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, ρωτώντας αν θα αποπεμφθεί ο Υπουργός για τη συγκεκριμένη του αναφορά.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί από τη Βουλή με νόμο το 1994, ενώ τονίζουν ότι η θέση αυτή αποτελεί εθνική πολιτική που ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί από Έλληνα αξιωματούχο. Τονίζουν δε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, με το νόμο 4285, ποινικοποιήθηκε η άρνηση των γενοκτονιών, που έχουν αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και καταλογίζουν στον κ. Φίλη ότι αμφισβήτησε με την αναφορά του ως μέλος της κυβέρνησης ότι υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ. στην επερώτησή τους, η δήλωση του κ. Φίλη υπονόμευσε την πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα και αξιοποιήθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το naftemporiki. Εν συνεχεία ρωτούν τον κ. Παππά, ως αρμόδιο για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, αν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας «έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων», αν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη «χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τουρκικό Κράτος», και τέλος, αν θα αποπέμψει ο Πρωθυπουργός τον υπουργό ώστε «να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δηλώσεις αυτές».