Σκληρή κόντρα Κουμουτσάκου - Φίλη στη Βουλή μετά την επίθεση

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, μετά τον ξυλοδαρμό από ακροδεξιούς του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου των Ποντίων που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις Φίλη. Δεν όπλισα εγώ το χέρι των τραμπούκων, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης κατονόμασε τον Υπουργό ο κ. Κουμουτσάκος.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό έξω από τη Βουλή ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεχόμενος την κριτική ότι φέρει την ευθύνη για την όξυνση των πνευμάτων μετά τη δήλωσή του ότι οι Πόντιοι υπέστησαν εθνοκάθαρση κι όχι Γενοκτονία.

Απαντώντας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του in.gr, ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν ήταν οι δηλώσεις του που πυροδότησαν το χέρι των τραμπούκων, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έπεσε θύμα μισαλλοδοξίας, όχι από τη δική του δήλωση, αλλά από την προσπάθεια αναζωπύρωσης του εθνικιστικού λόγου που πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. Φίλης δήλωσε: «Ποιοι όπλισαν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα;».

Ωστόσο, παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το τα χέρια της βίας τα οπλίζουν οι προκλητικές δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο Υπουργός Παιδείας, τον οποίο κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης.