Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, ζήτησε ο Ν.Φίλης

«Δημοκρατική έκκληση» για να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αποσπασμένων θα δημιουργηθεί επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών «για να ξέρουμε σε δύο μήνες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν».

Θετικοί για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δήλωσαν οι κοινωνικοί φορείς που μίλησαν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπως η πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης. Στην παρέμβασή του στις Επιτροπές της Βουλής ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στο θέμα των αποσπάσεων επισημαίνοντας ότι «στις 30 Μαΐου λήγει το καθεστώς των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε εξωδιδακτικά καθήκοντα. Ο αριθμός ποικίλει, δεν προκύπτει ότι είναι 11.500, ο αριθμός είναι πιο κοντά στους 4.000- 5.000».

«Το ζήτημα των κενών που επηρεάζεται σε μεγάλο μέρος και από το πρόβλημα της αδιοριστίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα από την κυβέρνηση. Να αντιμετωπιστούν και παθογένειες, όπως οι αποσπάσεις», τόνισε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Όσον αφορά τις διώξεις σε συνδικαλιστές ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «έχουμε φαινόμενα που οφείλονται στο παρελθόν, ανάγονται σε προ του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις, συνδικαλιστικής και ποινικής δίωξης συνδικαλιστών για τους αγώνες τους εναντίον αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων».

«Είπαμε και τονίζουμε ότι οι πρακτικές των διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά αναπαράγουν την ένταση, ενώ το σχολείο θέλει ηρεμία», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πολιτικά η ηγεσία του υπουργείου ζητά να σταματήσουν οι διώξεις. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Δικαιοσύνης να ανταποκριθεί στην δημοκρατική έκκληση που κάνουμε».