Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για τον ΦΠΑ

Σε συνεχή συνεννόηση με την Κομισιόν για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο Υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φίλης «έχουμε ανακοινώσει τη δική μας πρόθεση, συντόμως θα υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά της Κομισιόν και την πλευρά των πιστωτών, η Κομισιόν προφανώς θα μας πει τη δική της άποψη το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι σημαντικό γιατί αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες» και πρόσθεσε ότι «είναι αντιστροφή των ιεραρχήσεων να συζητούμε τόσο καιρό αυτό το θέμα και όχι το μείζον που είναι η ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, πρέπει να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και δικαίωμά του καμία αντίρρηση προφανώς το πηγαίνει για πολλούς λόγους»και πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνει και το κόστος αυτής της επιλογής» και στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η εποπτεία του Δημοσίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Κληθείς να σχολιάσει την λέξη «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτημα ειλικρίνειας, και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι ήταν σχήμα λόγου. Καταλήγοντας κατέστησε σαφές ότι όποιος μπορεί να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700.

Προτεινόμενα για εσάς