Η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας, τονίζει ο Π.Ρήγας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να φτιάξει νέο κομματικό κράτος, τονίζει ο νέος γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση και στο εσωτερικό του κόμματος, τονίζοντας ότι «η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας».

Εξέφρασε δε, μιλώντας στην εφημερίδα Το Χωνί, την πεποίθησή του ότι «η Αριστερά μπορεί να δώσει διέξοδο, να κερδίσει τη μάχη ενάντια στη λιτότητα, να χαράξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, για τις ανάγκες των πολλών».

Ο κ. Ρήγας αναφέρεται επίσης στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι ένα «συνέδριο ταυτότητας, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε σε κρίσιμα ερωτήματα για την Αριστερά του 21ου αιώνα. Θα δίνει απαντήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και θα ανοίγει τους δρόμους για την επόμενη μέρα, όταν βγούμε με αγώνα και δουλειά από τη μέγγενη της επιτροπείας».

Συμπληρώνει ακόμη ότι «αυτούς τους στρατηγικούς στόχους που θα αποφασίσουμε, θα κληθεί να υλοποιήσει το κόμμα μετά το συνέδριο. Αυτό θα απαιτεί μια νέου τύπου λειτουργία που θα δίνει απαντήσεις στα τρέχοντα, αλλά θα μπορεί να απαντά και σε μεγαλύτερα ερωτήματα».

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι «κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κόμμα έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και της σκληρής δουλειάς που μας περιμένει. Έχουμε ανοιχτές μάχες στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Με πρώτη και κυρίαρχη αυτή του χρέους», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Και συμπληρώνει: «Ξέρουμε τι σημαίνουν τα μέτρα. Αλλωστε θα πλήξουν και εμάς και τις οικογένειές μας. Επεξεργαζόμαστε, όμως, ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα απαλύνει τις πληγές».

Αναφερόμενος στην οκτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, σημειώνει: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς έπεσε από την εσωτερική της αντιπολίτευση. Ευτυχώς, ο λαός ακύρωσε το σχέδιο της παλινόρθωσης του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος και τα σενάρια του “μεγάλου συνασπισμού”. Τελειώσαμε με το παλιό σύστημα. Εμείς θα υπηρετήσουμε τις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχει κριτήριο και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος του κόμματος και δεν θα επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα. Η Αριστερά δεν υπήρξε ποτέ σημαία ευκαιρίας. Ας το έχουν αυτό κατά νου όλοι».

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο συνέδριο και τις ενδεχόμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, αλλά ενεργών μελών που θα καταθέτουν προτάσεις και θα συνδιαμορφώνουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα αντάξιο της ιστορίας του λαϊκού κινήματος και των προσδοκιών των λαϊκών στρωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε άμεση επαφή με τα λαϊκά στρώματα και με τους ανθρώπους των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Με όλο τον κόσμο των λαϊκών γειτονιών θα συναντηθούμε μέσα από ανοιχτές – δημοκρατικές διαδικασίες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις, απαντά ότι «δεν θα πάψουμε να απευθυνόμαστε σε πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, σε δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες για μια πλατιά συμμαχία ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλουν οι ακραία συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη».