Μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο στην ΚΟ της ΝΔ

Μοναδικό θέμα συζήτησης στην ΚΟ ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση του κόμματος ξεκαθάρισε ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο μετά τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων.

Όπως αναφέρει το skai.gr, μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση, επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα. “Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Και ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τζιτζικώστας, έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα καθώς , όπως είπε, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του. “Ο κ. Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρο το παλιό.

Και η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη που έχει μπροστά της. Όπως είπε, η ΝΔ θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζει μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες και όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετεί η ΝΔ και με τα οποία συμφωνεί.

“Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα” κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το θέμα των εκλογών και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θέλησαν να θέσουν οι κκ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης, όμως ο κ. Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

Σημειώνεται ότι μήνυμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατούσε στους κόλπους της ΝΔ έστειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, με κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν μετά την συνάντησή τους στη Βουλή.