«Αγωνιζόμαστε να απαλύνουμε τις αρνητικές διατάξεις του μνημονίου»

Στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να απαλύνει το κοινωνικό σύνολο για τις αρνητικές διατάξεις που επιφέρει το μνημόνιο αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97.8 ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται κάθε μέρα να απαλύνει, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές διατάξεις του μνημονίου ενώ ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης υποστήριξε ότι «σε έναν βαθμό και τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, αναφέρομαι στις πολύ δύσκολες αποφάσεις που τέθηκαν εκβιαστικά “ή βγαίνετε από την
Ευρωζώνη και περνάτε στη δραχμή ή δέχεστε αυτές τις συγκεκριμένες, δύσκολες διατάξεις και δεσμεύσεις”, δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτές ιδιαίτερα οι δύσκολες και οδυνηρές για κάποια τμήματα του πληθυσμού διατάξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα «είναι σαφής η προσπάθειά μας και έχει αποτελέσματα, γιατί έχει ανακτηθεί, σε έναν βαθμό, ένα ποσοστό εμπιστοσύνης σε σχέση με τους δανειστές. Κάποιες θετικές αλλαγές, έστω μικρές αλλά ανακουφιστικές για το κοινωνικό σύνολο, τις κάνουν αποδεκτές» και πρόσθεσε ότι «ένα παράδειγμα του δικού μου υπουργείου: είχε περάσει ένα άρθρο στην πρώτη γραφή του νομοσχεδίου. Αναφερόταν στα ανταποδοτικά τέλη που εισέπρατταν οι Δήμοι -που ήταν βασικό στοιχείο των πόρων τους- και σε σχέση με συμβάσεις παραχωρήσεων που κάνουν σε διάφορους φορείς. Εκεί είχε μπει διάταξη που γενικεύει το ζήτημα της άρσης των ανταποδοτικών τελών. Μιλήσαμε, συζητήσαμε, έφυγε αυτό».