Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά

Ισότιμη μεταχείριση για τα παλιά και τα νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, μετά τις χθεσινές διαφωνίες για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής στη εσωκομματική εκλογική διαδικασία και του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα, το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από την ΚΕΦΕ  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Από την πλευρά ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ζητεί με δήλωσή του «να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά» και επισημαίνει πως απαιτείται να αποδείξει το κόμμα ότι καταλαβαίνει «τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς». Ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχουν «εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους» και καταλήγει ότι «δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί καμία αύξηση αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό. Παράλληλα ζητεί να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009 και προσθέτει ότι «θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία».

Σημειώνεται πως ορισμένοι στην ΚΕΦΕ και στη Ν.Δ. ζητούν να υπάρξει διαφοροποίηση ανάμεσα σε παλαιά και νέα μέλη και να προβλεφθεί υψηλότερη συνδρομή για όσους εμφανιστούν την ημέρα της κάλπης.