Ξεκινούν περιοδείες, συζητούν για debate οι υποψήφιοι στη ΝΔ

Περιοδείες ξεκινούν για τη στήριξη της υποψηφιότητάς τους για την αρχηγία της ΝΔ οι τέσσερις υποψήφιοι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο, όπου θα έχει επαφές με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκινά με πρώτο σταθμό την Πάτρα εγκαινιάζοντας σήμερα και τα γραφεία του στην Αθήνα ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα βρεθεί αύριο στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, αναζητώντας εθελοντές για την καμπάνια του μέσω twitter.

Περιοδείες αναμένεται να ξεκινήσει και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου. Την ίδια ώρα, θολό παραμένει το τοπίο για τη διεξαγωγή ή όχι debate μεταξύ των υποψηφίων, με νεότερες πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι οι υποψήφιοι βλέπουν θετικά μια τέτοια πιθανότητα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε επιστολή και στους τέσσερις σημειώνοντας πως η Δημόσια Τηλεόραση μπορεί να διοργανώσει τις τηλεμαχίες με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη να απαντούν άμεσα θετικά άνευ όρων και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μην εμφανίζεται αρνητικός, εκτιμώντας ωστόσο πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί και στην ΚΕΦΕ.

Φαίνεται πως οι υποψήφιοι αρχηγοί θέλουν δια της τηλεμαχίας να ωθήσουν προς δημόσιες τοποθετήσεις και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που προς το παρόν παραμένει μακριά από αυτές. Αναφορικά με τις πιθανότερες ημερομηνίες για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία θεωρούνται η 8η και η 15η Νοεμβρίου.