Συνεδριάζει η Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκινούν σήμερα οι επί της ουσίας συζητήσεις στη Νέα Δημοκρατία για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή παρουσία των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων. Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα εκπροσωπήσει ο στενός του συνεργάτης, Θ. Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τ. Γαϊτάνης, τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Στεφ. Σταμούλης και τον Απόστολο Τζιτζικώστα η Άννα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις η πλευρά Μεϊμαράκη δεν θέτει κανένα θέμα και τονίζει πως θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόφαση της ΚΕΦΕ για ημερομηνία, αριθμό καλπών και αντίτιμο. Ωστόσο προτείνει δύο συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν τους υποψηφίους και να λάβουν απαντήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει οι κάλπες να στηθούν στις 15 Νοεμβρίου, να είναι τουλάχιστον 1.500 (σ.σ. όσες δηλαδή και το 2009) και το αντίτιμο για να ψηφίσει κάποιος να είναι χαμηλό ώστε να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν επιθυμεί τις εσωκομματικές εκλογές εντός του Οκτωβρίου, ζητά όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες και να υπάρχει χαμηλό αντίτιμο. Παράλληλα πρότεινε να υπάρξει συζήτηση μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών για πέντε θεματικές ενότητες ενώ αποδέχθηκε την πρόταση Μεϊμαράκη να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η πλευρά Γεωργιάδη ζητά πολλές κάλπες και τάσσεται υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για εκλογές στις 15 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ υπέβαλλε, για τυπικούς λόγους, στον πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.