Για ψέματα του κ.Τσίπρα που εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα κάνει λόγο το Ποτάμι

Για ψέματα του κ. Τσίπρα που εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα κάνει λόγο το Ποτάμι, προειδοποιώντας ότι ο φορολογικός λογαριασμός θα είναι ιδιαιτέρως βαρύς για τους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν πρέπει να πέφτουν από τα σύννεφα, επισημαίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι η συμφωνία που έκλεισε με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Τσίπρας και που τώρα υλοποιεί, προβλέπει:

  • Κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος.
  • Εναρμόνιση της φορολογίας των αγροτών με των ελεύθερων επαγγελματιών, με ταυτόχρονη κατάργηση των εκπτώσεων στο πετρέλαιο.
  • Αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια.
  • Ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς μέσα στην κλίμακα, ώστε να αποκατασταθεί η προοδευτικότητα στην φορολόγηση.
  • Θεσμοθέτηση των αλλαγών τον Οκτώβριο, για να υπάρξει χρόνος προσαρμογής μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα ισχύσουν οι αλλαγές.

Η κυβέρνηση έβαλε τους μαθητευόμενους μάγους της να διαρρέουν διάφορα ευφάνταστα σενάρια για επιπρόσθετες φορολογικές αλλαγές:

  • Να επιβαρύνει τη μεσαία τάξη, την τάξη που κατεξοχήν καταναλώνει και στηρίζει σήμερα την αγορά βαφτίζοντάς την πλούσια.
  • Να επιβάλει φορολόγηση με τον υψηλότερο συντελεστή στο συνολικό εισόδημα, σπάζοντας την προοδευτικότητα της κλίμακας.

Η κυβέρνηση, υπερθεματίζει το Ποτάμι, πρέπει να εστιάσει στη φοροδιαφυγή και να σταματήσει τα βαφτίσια. Επαίρονται, συνεχίζει, για 70 εκατομμύρια εισπράξεων από τη λίστα Λαγκάρντ όταν από αυτά τα 55 εκατομμύρια εισπράχθηκαν πριν το 2015, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Το Ποτάμι σπεύδει να προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εισάγει πρωτοφανείς αδικίες όπως τη μη προοδευτικότητα, με διατάξεις που δίνουν κίνητρο για φοροδιαφυγή. Διατάξεις, εξηγεί, που κάνουν φτωχότερο αυτόν που είναι έστω και λίγο πάνω από το όριο και σπρώχνουν όλους να δηλώσουν λίγο λιγότερα.

Έτσι δε θα μπορέσει ποτέ να βελτιώσει την εισπραξιμότητα και ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά τους φορολογικούς τους πειραματισμούς, καταλήγει το Ποτάμι.