Παπανδρέου σε Βενιζέλο: «Εχω ενστάσεις και διαφωνίες για τις επιλογές στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Παράταξη»

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε το γραφείο του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος, απόψεις τις οποίες ο κ. Παπανδρέου θα αποστείλει και γραπτώς στον κ. Βενιζέλο.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, αυτές οι ενστάσεις και διαφωνίες έχουν να κάνουν τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη.

Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ’ όλους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι την Παρασκευή επίκειται η συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5181984/se-ekseliksh-h-synanthsh-papandreoy-benizeloy/