Ντ. Μπακογιάννη: «Δεν έχω αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κυβέρνηση»

Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία «ως κορμό της επόμενης κυβέρνησης», που όπως εκτίμησε θα είναι «ευρείας συνεργασίας» εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής Α΄Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «θετικό κλίμα» υπέρ της Ν.Δ. εν όψει των εκλογών και ανέφερε ότι «πρώτα από όλα, η Ν.Δ. άλλαξε, μόνο ο κ. Τσίπρας δεν το έχει πάρει είδηση. Κι εννοεί να πολεμάει ακόμα στα σποτάκια του τον κ. Σαμαρά ή να λέει σήμερα ότι έχει απέναντί του το σύστημα Σαμαρά».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι πλέον είναι κοινός τόπος στη Ν.Δ. ότι «πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά και να συνεργαστούμε και να μην έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε ότι μόνοι μας έχουμε όλες τις δυνατότητες να σώσουμε τη χώρα» και δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ότι αυτό που φοβάται η ίδια είναι «η μη κυβέρνηση».  «Αυτό το οποίο φοβάμαι, είναι ότι θα ξανά μπούμε στις ίδιες περιπέτειες», πρόσθεσε η πρώην υπουργός.

Κληθείσα να σχολιάσει την υπόθεση Φλαμπουράρη υποστήριξε πως θα μπορούσε κάποιος να σηκώσει το θέμα πολύ ψηλά, καθώς έχει νομική, πολιτική και ηθική πλευρά ωστόσο όμως ξεκαθάρισε ότι «εμείς, δεν θέλουμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα βρίσκοντας έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει κάνει το Α ή το Β και βαρώντας επ’ αυτού».