Π. Καμμένος: Ματώσαμε, αλλά καταφέραμε πάρα πολλά στους επτά μήνες διαπραγμάτευσης

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαπραγματευθούν σκληρά για να ελαφρύνουν το μεγάλο κομμάτι του λαού που έπεσε θύμα της κρίσης, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποδείξαμε τους επτά μήνες της διαπραγμάτευσης ότι “ματώσαμε” αλλά καταφέραμε πάρα πολλά. Η έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, το τριετές πρόγραμμα, το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισεκατομμυρίων, η ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων είναι ορισμένα ζητήματα με τα οποία αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε – και θα διαπραγματευτούμε σκληρά – για να ελαφρύνουμε εκείνους οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της κρίσης», τονίζει ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει οι επτά μήνες διαπραγμάτευσης «ήταν σκληροί μήνες» και εκφράζει την πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή η Ιστορία θα αποκαλύψει τις πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση και θα δει ότι το κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ένα κλίμα που θα οδηγούσε στη λύση Σόιμπλε, δηλαδή στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μετατροπή της χώρας σε μια “αποθήκη ανθρώπων”».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό σημειώνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά πρόβλημα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η λύση είναι η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.